Keuze uur

Op De Praktijkschool is het vierde lesblok ‘het keuze-uur’. Dit keuze-uur wordt aangeboden gedurende een periode van ± 8 weken. De leerlingen kunnen kiezen uit een aanbod van  activiteiten zoals keyboardlessen, gitaarlessen, dansen, klassiek ballet, cabaret, zingen, schaken en dammen, allerlei creatieve lessen, foto- en video bewerken, Chinees of Italiaans koken en koekjes bakken.

 

Voor de oudere leerlingen zijn er branchegerichte cursussen zoals lassen, motorkettingzaag, schoonmaak in de groothuishouding en lessen  VCA (veiligheidscertificaat aannemers), BHV (bedrijf hulpverlening) en HACCP (hygiënecode bedrijfsleven). Ook kan er worden ingeschreven op theorielessen voor het bromfietscertificaat, het rijbewijs voor de auto, trekker of heftruck. Het maken van meubels van steigerhout, auto(de)montage, installatietechniek, fitness, krachttraining behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Dit vierde (en soms het vijfde) lesblok wordt ook gebruikt voor de leerlingen die in het kader van de C-stroom theorielessen Nederlands, Engels en wiskunde volgen.

Ook vakken die te maken hebben met sociale en relationele vaardigheden worden gegeven tijdens het vierde (en soms het vijfde) lesblok.