De Schoolbibliotheek

In deze nieuwsbrief willen we even aandacht vragen voor de bibliotheek in onze school. Al een paar jaar kunnen de kinderen elke week naar de bibliotheek voor een leesboek dat op school gelezen kan worden. Op dinsdag en donderdagochtend vanaf 8.30 uur tot ± 9.15 uur zijn er twee ouders aanwezig om de kinderen te helpen bij het ruilen van hun boek. We schrijven op welke boeken ze lenen en maken een kort praatje met hen over het gelezen boek.

 

Het ene kind vertelt enthousiast over zijn of haar interesses terwijl het andere kind soms zuchtend voor de boekenkast staat en wel even op weg geholpen wil worden bij het kiezen van een boek. Het is heel leuk om op deze manier als ouder betrokken te zijn bij de leerlingen van onze school en het kost niet veel tijd. Zeker als we met meerdere ouders zijn, we kunnen bijv. ook afspreken om 1 keer in de 2 weken bibliotheekdienst te hebben.

 

Wie wil ons komen helpen volgend schooljaar?

Meer informatie? Vraag gerust aan Esmeralda van der Meer, Evelyn Nijveldt, Karen Zwaan of Angeline van der Steeg. (bijv. via Schoudercom.nl) Of geef het door aan een van de coaches en wij nemen dan zeker contact op!

 

We willen onze collectie boeken graag interessant en uitdagend houden voor de kinderen. Heeft u nog boeken voor de bibliotheek? Dan zijn wij geïnteresseerd en willen graag bekijken of we uw boeken in de schoolbibliotheek kunnen gebruiken. Met name boeken voor de midden- en bovenbouw kunnen we gebruiken. Bijv. boeken uit de serie van ‘de Grijze Jager’, ‘Dagboek van een muts’, ‘De waanzinnige boomhut’, ‘Dummie de mummie’ en ‘Fantasia’ staan nog op ons wensenlijstje.

 

Hartelijke groet van de ‘bieb-ouders’.