Fietsproject

Rond de wereld in minder dan 80 dagen is een competitieve fietscampagne voor leerlingen van groep 7/8. De uitdaging is om in zo weinig mogelijk dagen tijd een totale afstand van 40.000km te fietsen.

Onderweg worden vijf steden virtueel aangedaan en kunnen bonuskilometers worden gewonnen. Bij elke mijlpaal die wordt behaald, krijgen de kinderen klassikaal informatie over de stad, het verkeer en plaatselijke gewoonten.

 

De kilometers die de kinderen fietsen worden bijgehouden in een speciaal hiervoor ontwikkelde app: 80 dagen. De leerlingen die allen een smartphone te leen krijgen, kunnen zo elk gefietst traject uploaden, en dragen bij aan het totale doel van 40.000km.

De drie groepen en drie leerlingen die aan het eind van de campagne het meeste aantal kilometers hebben gefietst, krijgen een prijs.

 

Dinsdagochtend 22 maart, om 08:30 uur, is de aftrap van de fietscampagne; 'Rond de wereld in minder dan 80 dagen'. 

Deze campagne is opgezet om kinderen meer te laten bewegen, ervaringen laten opdoen in het verkeer en vooral plezier krijgen in het fietsen. 

 

Op maandagmiddag 21 maart krijgen de kinderen een smartphone te leen, deze moeten de kinderen thuis opladen voor de aftrap van dinsdagochtend.

Coachgroep 5 en 6 hebben dinsdag 22 maart geen gym, maar beginnen gezamenlijk met een fietstocht. 

Voor de komende maand hebben wij gezamenlijke fietstochten ingepland tijdens de gymmomenten, deze data zijn:

 

- 22 maart van 08:30 uur - 10.00 uur

-  1 april van 12.30 uur - 14.00 uur

-  8 april van 12.30 uur - 14.00 uur

 

We zullen regelmatig verslag doen van de stand van zaken.