Juf Claudia: terugblik op het schooljaar van coachgroep 1 en 2

Hallo allemaal!

 

Met de zomervakantie voor de deur zit ik nu heerlijk in de tuin even terug te denken aan dit schooljaar. Wat is het omgevlogen! Het was mijn eerste hele schooljaar op de Master en wat heb ik er ontzettend van genoten. Vooral de kinderen waar je iedere dag heel veel energie van krijgt, maar ook de ouders en collega’s maken het werken op de Master voor mij een feestje.

 

Samen met Karin, Alma en Maria hebben we heel veel leuke dingen gedaan met Coachgroep 1 en 2.

Zo was er de start met de gouden weken waarin de kinderen prachtige pauwen maakten en heel goed wisten te verwoorden waar ze trots op waren. Daarna volgden heel veel leuke thema’s elkaar op. In het najaar was één van de hoogtepunten de Kinderboekenweek met als thema “Raar maar waar”. In deze week zijn er met behulp van ouders hele leuke proefjes gedaan en hebben we met zijn allen het lied geoefend wat hoorde bij het thema. Dit leverde heel veel gezelligheid en blije gezichten op!

 

 

In de weken die daarop volgden, waren we heel druk met Sint Maarten en hebben de kinderen samen met Maria lampionnen gemaakt die iedereen tijdens de lichtjesavond kon bewonderen.

 

De komst daarna van Sinterklaas was dit jaar wel heel bijzonder. Hij bleef dit jaar een nachtje logeren. We maakten met elkaar een lijstje wat er moest komen en hebben een hele mooie slaapkamer voor hem ingericht in het speellokaal. Wat was dat spannend, toen we op de bewuste ochtend op school kwamen en Sinterklaas in dat grote bed lag te slapen…. Uiteindelijk mochten de kinderen ook nog in de prachtig ingerichte schatkamer van Sinterklaas een cadeautje uitzoeken wat het hele feest natuurlijk compleet maakte.

 

 

 

Kerst was vervolgens een moment van rust in de groep. Veel gezelligheid in de klas door de lichtjes van de boom en het gure decemberweer buiten. De kerstmaaltijd was dan ook heel geslaagd. De kinderen zagen er uit om door een ringetje te halen en het door de kinderen meegebrachte eten was om te smullen.

 

 

Het nieuwe kalenderjaar startte bijzonder doordat de kinderen niet op school konden komen vanwege de gladde wegen. IJsvrij, maar op een manier die we liever niet wilden. Gelukkig duurde het niet te lang en konden we fris van start. Vanaf dat moment kwamen er vlot achter elkaar een aantal nieuwe kinderen in onze groep die voor nog meer gezelligheid zorgden.

 

Ook juf Zafna kwam ons versterken en hoort er inmiddels helemaal bij. In de periode vanaf januari tot nu hebben we gewerkt aan thema’s als Kikker en zijn vriendjes, De krokodil, Fryske wiken, Pasen, lente, Annie M.G. Schmidt, kriebelbeestjes, Ridders en kastelen en op dit moment werken we natuurlijk over de zomer en de vakantie die er aan zit te komen. Aan het thema Pasen en lente was ook het Lentefeest gekoppeld. Dit was mede door de hulp van vele ouders een ontzettend geslaagd feest. Alles liep op rolletjes en de kinderen genoten er zichtbaar van.

 

Ook voor de koningsspelen hebben we vele enthousiaste ouders gevonden die een handje wilden helpen en/of een groepje wilden begeleiden. Ook dit verliep super en was een zeer geslaagde dag! Alle kinderen hebben genoten van het ontbijt en daarna van alle activiteiten.

 

 

Het gezamenlijke thema Annie M.G. Schmidt was ook zeker één van de hoogtepunten dit jaar. De kinderen hebben genoten van alle verhalen en zeker van hun optreden “Jip en Janneke”! Ik was supertrots op mijn kanjers. Zo maar even op een groot podium optreden voor alle ouders en kinderen van de school is natuurlijk niet niks!

 

 

Voor de kinderen was het schoolreisje afgelopen maandag echt een top afsluiting! We gingen naar de Drentse koe waar de kinderen heerlijk konden spelen in de stralende zon. In alle opzichten een hele geslaagde dag! Het weer, de speelboerderij, het eten, alles was perfect!

 

 

 

Voor heel veel van bovenstaande activiteiten hebben we zoals ik al eerder noemde vaak de hulp ingeroepen van ouders. Ik wil een ieder die dit schooljaar op wat voor manier dan ook heeft geholpen ontzettend bedanken en ik hoop dat ik volgend jaar weer een beroep op jullie mag doen. Want zonder jullie hulp kunnen we al deze leuke dingen niet doen.

 

Volgende week nog gezellig met elkaar het jaar afsluiten en dan eerst even heerlijk genieten van de vakantie. Voor het nieuwe schooljaar heb ik weer heel veel leuke ideeën en ik kijk dan ook uit naar de start in augustus!

 

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie toe en hoop iedereen in augustus gezond en wel terug te zien!

 

Gr. Claudia