Juf Karin: terugblik op het schooljaar van coachgroep 1 en 2

Het afgelopen jaar is weer voorbij gevlogen. Ik heb genoten van de kinderen, van hun verhalen maar ook van de zorgzaamheid voor elkaar. De combinatiegroep 1, 2 en 3 was nieuw, ook voor mij. Naast de workshops, waarbij de kinderen in niveaugroep bij elkaar zitten en taal en rekenen krijgen, hebben de kinderen tijdens creatief juist veel bij elkaar gezeten in hun coachgroep. Het was leuk om te zien hoe jong en oud elkaar hielp en aanwijzingen gaf tijdens een creatieve opdracht. En de bewondering die ze uitspraken voor elkaars werk, als dit gepresenteerd werd. 

 

De kinderen van groep 3 mochten soms op het stilteplein werken. Daar konden ze stil werken en de kinderen hebben laten zien dat ze die verantwoordelijkheid goed aan kunnen. Ik heb sowieso bewondering voor hun werkhouding en taakgerichtheid, zo serieus als ze met hun dagplanning omgaan en hard werken om hun werk af te krijgen.

 

En wat is het dan fijn dat ze in een combinatiegroep zitten met groep 1 en 2, want er was ook tijd en ruimte om lekker te spelen. We hebben leuke projecten achter de rug, o.a. Annie MG Schmidt was erg leuk. Maar ook Gerrit met de koffers is bij groep 3 langsgekomen, de voorstelling Breidzjen hebben we bezocht en zelf vond ik de Nationale Modderdag geweldig en zeker voor herhaling vatbaar! En wat hebben we geluk gehad met het mooie weer tijdens ons schoolreisje naar De Drentse Koe!

 

Ik heb dit jaar fijn gewerkt met alle collega’s, maar in het bijzonder met Claudia, Alma en Maria. Bedankt collega’s, ouders en kinderen voor het leuke jaar!

 

Karin