Juf Olga: terugblik op het schooljaar van coachgroep 4

Het schooljaar van 2015-2016 zit er bijna op. Wat hebben we een ontzettend gezellig en leerzaam jaar gehad. We zijn het jaar begonnen met de Gouden weken. Jeanette Scheffer is bij ons langs geweest om mooie kastelen te maken met de kinderen. Ook hebben we schoolbreed een groepswerk gemaakt in het speellokaal met allemaal natuurproducten. We zijn met coachgroep 4 begin dit jaar naar het Woudagemaal in Lemmer geweest. Dit was een erg gezellige en leerzame dag. De kinderen kregen een rondleiding en er is van alles verteld over het water bij het IJsselmeer en de machines.

 

Ook mochten we een middag mee kijken op de manege in Sneek, pony’s borstelen, aaien, rondleiding een hele ervaring voor een aantal kinderen. Toen kwamen de feestdagen, beginnend met lichtjesavond, de kinderen mochten een kasteel maken of zelf een lampion ontwerpen. Veel ouders kwamen deze mooie lampionnen bewonderen, wat was het een gezellige avond. Sinterklaas bleef slapen op school, wat een feest. De kinderen van groep 4 mochten naar coachgroep 1 en 2. De kinderen uit groep 5 en 6 hebben lootjes getrokken en surprises gemaakt. Wat een mooie creaties.

 

Na Sinterklaas was het Kerst, de maand december is altijd erg druk voor de kinderen, maar ook voor ons. Met Kerst hebben we genoten van de lekker lopend buffet, wat hebben alle ouders en kinderen hun best weer gedaan en wat zagen ze er mooi uit. We hebben toen mooie groepsfoto’s gemaakt. Deze staan op Schoudercom. In het begin van 2016 heb ik mijn gymbevoegdheid gehaald, hier ben ik anderhalf jaar mee bezig geweest, zodat ik de kinderen vanaf groep 3 gym mag geven. In mei hebben we Annie M.G. Schmidt weken gehad, de hele school stond in het teken van de kinderboekenschrijfster. Hier zijn we bezig geweest met verhalen, gedichten, tekeningen en liedjes. Met als afsluiting een gezellige avond op school om alles te laten zien.

 

Met als hoogtepunt dit jaar natuurlijk het schoolreisje naar Wildlands. In een dubbeldekker met de groepen 4 tot en met 7 naar Emmen, Piet Paulusma in de bus en liedjes zingen met juf Nynke. De kinderen zijn in groepjes het park door geweest, wat is het mooi geworden! Helaas konden niet alle kinderen alles doen, vanwege de tijd. Het park is zó groot geworden! Ik mocht dit jaar alle spelling en taallessen voor groep 4,5 en 6 geven. We hebben veel verschillende verwerkingen gedaan. Buiten de gewone lessen hebben we erg mooie begeleidingsmomenten gehad, we hebben verschillende verwerkingen gedaan zoals, Tinytap, posters, verhalen, woordzoekers, kwartet, domino, kronkeltekeningen en ga zo maar door. Ik merk dat de kinderen meer plezier in spelling krijgen als je het op deze manier aanbied.

 

Wat is het een voorrecht om op zo’n school te werken, waar we veel activiteiten doen en op verschillende manieren leren. De kinderen kunnen hun creativiteit tijdens de verschillende lessen kwijt. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor komend schooljaar, ik heb er veel zin in, maar eerst heerlijk genieten van de vakantie.

 

Fijne vakantie en tot volgend schooljaar.

 

Olga Schuil