Master Steve Jobsschool Kampioen Friese basisscholen

Afgelopen zaterdag 21 maart 2015 konden alle Friese basisscholen strijden voor een plaatsing voor het Nederlandse kampioenschap schoolschaak.  Van alle Friese basisscholen hadden 14 basisscholen zich aangemeld, waaronder voor het eerst de Master Steve Jobsschool.

 

Vooraf werden de kansen voor onze school al hoog ingeschat door kenners doordat onze school zich gelukkig mag prijzen met 4 landelijk bekende schakers te weten Sake Algra, Lucas van Ruiten, Wisse Piersma en Thomas van Ruiten. Maar ja, resultaten uit het verleden zijn nooit een garantie voor de toekomst en altijd moet men zich weer opnieuw bewijzen.

 

Elke school heeft een team van 4 spelers die 7 ronden moesten spelen. Gedurende de middag werd al duidelijk dat er een behoorlijk klasse verschil was. Steve Jobs was onverslaanbaar. Zelfs tot  de laatste ronde bleven Sake, Wisse, Lucas en Thomas ( zie foto van rechts naar links)  geconcentreerd schaken. Alle wedstrijden werden gewonnen en ook dit was nog nooit voorgekomen. Het resultaat: een ticket voor het Nederlands kampioenschap op 6 juni te Amsterdam. Hier zullen de best gekwalificeerde basisscholen strijden voor het goud, zilver en brons. De echte krachtmetingen moeten voor deze talenten nog komen. Maar dit is al een prachtig resultaat, hulde!!

 

Master Steve Jobsschool steunt het schaken op school. Schaken is goed voor de ontwikkeling en schoolprestaties van kinderen. Het bevordert het logisch denken, het analyseren van problemen en het gebruik van creativiteit. Ook andere vaardigheden worden ontwikkeld, zoals leren visualiseren, concentreren, presteren onder tijdsdruk en verliezen.

 

De kampioenen Thomas, Lucas, Wisse en Sake!

 

C:\Users\Jaap Piersma\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\image7.jpeg