Meester Martijn: terugblik op het schooljaar van coachgroep 6

Een mooi schooljaar zit er al weer bijna op. Groep 8-ers die uit gaan zwaaien en groep 7-ers die straks groep 8-ers worden. Iedereen heeft een jaar gehad waarbij hij/zij zich mooi heeft ontwikkeld en iedereen heeft zijn eigen talent laten zien. We hebben veel gedaan dit jaar en er is veel gebeurd dit jaar. Allereerst zijn we in september op kamp geweest met beide groepen groep 8. Een kamp met de boot naar Ameland waarbij je écht even weg bent. Het kamp was gelijk al een mooi hoogtepunt van het jaar voor groep 8. Ze hebben leuke dingen gedaan en er was alleen maar gezelligheid onderling en met elkaar.

 

Verder is het een jaar geweest waar we elkaar goed hebben leren kennen. Dit door middel van de gouden weken (de eerste weken na de zomervakantie) en de zilveren weken (de eerste weken na de kerstvakantie), maar natuurlijk ook in de andere weken. Tijdens de gouden en zilveren weken zijn we bezig geweest met samenwerken en de sfeer in de groep. De sfeer die ik in dit jaar altijd als prettig heb ervaren. Ook tijdens gymlessen zijn we daar mee bezig geweest en hebben we o.a. het chagrijnen-spel gedaan. Een spel waar je horendol van wordt, maar naarmate het langer duurt ook steeds fanatieker, competitiever en handiger in wordt. Je móet wel samenwerken anders kom je niet aan de overkant. Je ziet dat heel mooi ontwikkelen in zo’n spel en is prachtig om te zien.

 

Dan is ook het Sinterklaasfeest het vermelden waard. Iedereen, maar dan ook iedereen heeft een prachtige surprise en een mooi gedicht gemaakt voor een ander. Het was nog wel even spannend toen Sinterklaas de klas kwam betreden met zijn wilde pieten. Maar toen ze binnen waren, waren de trillende handjes ook verdwenen. Iedereen is goed verwend op deze dag.

 

 

 

Vlak na Sinterklaas kwam er sneeuw uit de lucht. Het werd allemaal wat kouder qua temperatuur en dat merkten we allemaal. We konden haast schaatsend over de straten richting school komen, maar omdat het te gevaarlijk was voor een groot aantal ouders om zich zo te vervoeren, hebben de kinderen lekker twee dagen vrij gehad om optimaal te genieten van deze toch wel bijzondere weersverschijnselen. De dagen erna hebben we er op het schoolplein ook nog lekker van genoten.

 

 

Na alle gladheid kregen de kinderen ook bijna hun EHBO-examen. En alle kinderen hebben uiteindelijk hun welverdiende examen gehaald. Dus dat was na hun veterstrikdiploma en een aantal zwemdiploma’s al hun zoveel diploma die ze binnen haalden. Blijf ze maar verzamelen die examens, dan word je een hele grote!

 

Fjirders ha wy de Fryske Wiken hân. Iedereen is er op zijn eigen manier mee aan de slag gegaan. We hebben mooie gezegdes en rijmpjes gezien en gehoord en een aantal kinderen heeft een presentatie over een Friese stad voorbereid en ten gehore laten brengen. Daarna leek het wel alleen maar feest. Een lentefeest en de koningsspelen kwamen eraan. Annie MG. Schmidt weken zijn er geweest. En wat zijn de kinderen overal fanatiek mee bezig geweest. Mooie werkjes hebben we gezien, mooie initiatieven van kinderen zijn er voorbij gekomen. Super om te zien hoe de kinderen meedenken en meedoen aan themaweken.

 

Tijdens de gymnastieklessen hebben we 1 keer de hulp gehad van een voetballer van SC Heerenveen en een jeugdtrainer van SC Heerenveen. Hier hebben de kinderen een kleine techniektraining gekregen van deze mannen en mochten ze aan het einde van de dag nog even een handtekening scoren.

 

 

Dan hebben we nog zoveel meer leuke dingen gedaan, maar wat zeker niet mag ontbreken is het schoolreisje. Groepen 4 t/m 7 zijn naar Wildlands geweest in Emmen en wat was dat een mooie dag! Met de dubbeldekker erheen en dat was met omroeper Piet Paulusma (Meester Geart) al een groot feest. Eenmaal daar hebben we bijna alle dieren kunnen zien op een enkele verstopte tijger na. Het schoolreisje was een groot succes.

 

Groep 8 is de laatste weken volop aan het oefenen voor de musical. Dinsdag is het zover en mogen ze het allemaal laten zien aan de andere kinderen en ’s avonds aan de ouders en broertjes en zusjes. We zijn allemaal heel benieuwd!

 

Iedereen bedankt voor het leuke schooljaar, ik had het zelf voor geen goud willen missen. Alvast een hele mooie vakantie gewenst en tot volgend schooljaar!

 

 

Martijn Graafsma