Rekendag

Het was vandaag de Grote Rekendag. Het thema was code’s. We hebben allerlei leuke spellen gedaan. Eerst gingen we geheimschrift maken. Dat vond ik leuk om te doen. Daarna werd de groep in tweeën gedeeld. De ene groep ging eerst naar meester Martijn en de andere groep naar juf Nynke en daarna andersom.

 

Ik zat als eerste bij meester Martijn. Daar gingen we programmeren met Scratch, een programma waar je leuke games mee kunt ontwerpen. Ik zat in een tweetal met Simon. Hij ging een voetbalspel maken en ik een soort ganzenbord. Ik vond het heel leuk om te doen.

 

Toen was het pauze. We gingen omdat het zo mooi weer was buiten eten. Na de pauze kwamen wij bij juf Nynke. Daar waren allemaal verschillende spellen. Zoals Pincode. Daar moest je een code bedenken en tekenen. Nog een voorbeeld: Om de Scheet. Je had kaarten met cijfers. Dan werd er een tafel opgenoemd en als jij het antwoord op een tafelsom had, moest je zo snel mogelijk op het scheetkussen slaan.

 

Ik vond het een leuke dag omdat het toch leuker blijft om met spellen te leren dan met gewone opgaven uit een boek of op de iPad.

 

Groeten van Tom uit Coachgroep 5.