Voorstelling 'Breidzjen'

Cochgroep 1 en 2 zijn naar een voorstelling van Tryater geweest. De voorstelling heet 'Breidzjen'.

In beide groepen hadden we een pakketje ontvangen met daarin een lapje. Dit lapje hebben we uitgebreid bekeken met de kinderen. Het bleek een gebreide roze lap te zijn van wol. We hebben gefantaseerd wat je allemaal met dit lapje kon doen. De een bedacht dat het een dekentje voor de baby zou kunnen zijn, de ander dacht dat het een sjaal was en een derde dacht aan een cape van een superheld. De oudere kinderen hadden bedacht dat je het lapje ook uit elkaar kon halen en er iemand mee kon omwikkelen.

 

We hebben de daad bij het woord gevoegd en Marlijn uit coachgroep 1 is helemaal omwikkeld als een mummy. Toen dit gedaan was hebben we haar weer uitgepakt en hielden we een hele lange draad over die iedereen moest helpen vasthouden anders raakte hij in de knoop. We hadden verwacht dat de draad een enorme bol wol zou zijn, maar eenmaal opgerold viel dat een beetje tegen. Er bleef een kleine bol wol over.


Toen zijn we vertrokken naar de gymzaal van de Bonifatiusschool. Het decor was helemaal bedekt met grote gebreide lappen wol, waarachter de acteurs zich konden verstoppen. De twee acteurs hebben een prachtige voorstelling neergezet. Een was 'lyts' en een was 'grut'. Naast de gesproken acts speelden ze ook emoties uit, zonder te praten, met behulp van o.a. grote en kleine bollen wol of gebreide kleding die ze aanhadden. De voorstelling was afwisselend in het Fries en Nederlands.   

De ouders die hebben gereden wil ik bij deze nogmaals bedanken. Gelukkig mochten jullie ook blijven om de voorstelling te bekijken. Ik hoop dat jullie een leuke ochtend hebben gehad.