Zilveren weken in coachgroep 2

Hallo allemaal,

 

Ook wij zijn de maandag na de kerstvakantie gestart met het thema ‘zilveren weken’. Het ging hierbij vooral om het werken aan de groepssfeer. Het werken aan dit thema hebben wij op verschillende manieren gedaan.

 

Zo bespraken we in de kring waarom het zo fijn is om onderdeel te zijn van een gezellige groep. Ook bedachten we als groep nieuwjaarswensen voor alle vaders/moeders/leerkrachten en leerlingen van de Master. Hieruit kwamen hele verassende antwoorden, zoals:

“ik wens dat iedereen genoeg geld heeft”, “ik wens dat iedereen elkaar knuffels geeft” en “ik wens dat iedereen leuk werk heeft”.

We hebben als groep de wensen gekozen waar we als klas achter stonden en deze opgehangen in de hal. 

 

Verder heb ik de leerlingen gestimuleerd om vooral eens samen een boekje te gaan lezen of samen een spelletje te spelen. Door interactie leren ze elkaar beter kennen en leren ze met verschillende emoties omgaan.


Ten slotte hebben we veel samenwerkingsspelletjes gespeeld tussen het leren door. Dit enerzijds om even tot ontspanning te komen en anderzijds om aan de groepssfeer te werken. Op de foto’s ziet u een spel, waarbij de voorste leerling in de rij de ogen open had en de route door de klas mocht bepalen en de overige leerlingen de ogen dicht hadden; hierdoor leerden ze op elkaar te vertrouwen, wat ook voor veel hilarische momenten zorgde.

Groetjes, ook namens coachgroep 2,

Titia