Avontuurlijke schoolpleinen voor de scholen van Odyssee

Opening schoolplein obs ’t Raerderhiem aftrap project in samenwerking met Johan Cruyff Foundation

Odysseescholen staan voor avontuur! Niet voor niets is onze slogan Leren, elke dag een avontuur. Daar passen geen grijze schoolpleinen bij. We hebben dan ook als ambitie benoemd dat we avontuurlijk, passend onderwijs voor alle leerlingen willen en actieve, kleurrijke en Odyssee-proof scholen met een eigen profiel en uitstraling. Mooie woorden, die we met het project Avontuurlijk Schoolpleinen willen omzetten in daden. Er zijn voor de scholen plannen gemaakt en daarnaast is de samenwerking gezocht met dé autoriteit op schoolplein gebied: Schoolplein 14 van de Johan Cruyff-Foundation. En we zijn trots op het resultaat!

 

Met een symbolische aftrap in de nieuwe pannakooi, werd de opening van het vernieuwde schoolplein van obs ’t Raerderhiem in Raerd op donderdag 7 september gevierd. Met het project willen Odyssee en de Cruyff Foundation kinderen ook tijdens en na schooltijd uitdagen om samen meer te sporten en te spelen. Want sport en spel is net zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind als leren lezen en schrijven.

 

Het project loopt in de voorbereiding al meer dan een jaar. De eerste pleinen zijn al klaar of in de afrondende fase en ook in 2018 zullen nog flink wat schoolpleinen aangepakt worden waarvan 7 in samenwerking met de Cruyff Foundation. Met het project is een investering van ruim € 300.000 gemoeid. Een deel daarvan is door de leerlingen zelf bij elkaar gesponsord en ook maatschappelijke sponsors en fondsen dragen bij.

 

Klik hieronder voor meer foto's

 

Opening schoolplein 't Raerderhiem