Steun de voedselbanken in SWF met inleveren oude apparatuur

 

 

Wanneer je afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen inlevert bij een van de milieustraten van Súdwest-Fryslân kun je daarmee de Voedselbanken in Súdwest-Fryslân ondersteunen.

 

Het betreft een actie van Wecycle, een non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting organiseert. Je kan punten scoren met inleveren. Hoe meer er op de SWF-milieustraten wordt ingezameld, hoe groter de kans dat onze de voedselbanken een sponsorcheque van in totaal € 1000,-  ontvangen.  Je maakt zelf ook kans op mooie prijzen.

 

De actie loopt tot en met 31 december. Wecycle maakt in januari bekend welke gemeenten hebben gewonnen. Meer informatie:  wecycle.nl/inleveren

 

Hoe doe je mee?

* Ga naar een van de milieustraten

* Lever je oude apparaten en kapotte spaarlampen in

* Ga ter plekke op je smartphone naar wecycle.nl/inleveren

* Klik op ‘Check in’ en support het goede doel

* Maak zelf kans op een nieuw apparaat!

 

Meer kleine apparaten en lampen

 

Doel van de actie is om het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Denk hierbij  niet alleen aan computers en televisies. Ook een föhn, scheerapparaat, een wekker of een rekenmachine kun je gratis inleveren op de milieustraat.

 

Samenwerking

 

De gemeente Súdwest-Fryslân werkt al jaren samen met Wecycle. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.